Lagere erfbelasting voor alleenstaanden?

Wel als het aan oppositiepartij D66 ligt. D66 wil het huidige systeem van erfbelasting moderniseren. Alleenstaanden zonder kinderen moeten de keuze hebben om een erfenis te geven die tegen hetzelfde (lagere) belastingtarief wordt belast als een erfenis die bestemd is voor kleinkinderen en verdere afstammelingen.

In de moderne samenleving hebben steeds meer mensen geen partner en kinderen. Het belastingsysteem is teveel gericht op de traditionele gezinssituatie. Het nieuwe systeem van erfbelasting zou inhouden dat alleenstaanden zonder kinderen een erfenis tot 120.000 euro kunnen toekennen met een belastingpercentage van 18 % in plaats van het hoogste tarief van 30 %.

Het lagere belasting percentage kan aan maximaal 2 personen worden toegekend. Dit moet vermeld worden in het testament. De financiering voor de lagere erfbelasting moet komen uit het erfbelastingstelsel zelf. Lagere vrijstellingen en het zwaarder belasten van erfenissen boven 120.000 euro moeten ervoor zorgen dat het financiële plaatje hetzelfde blijft.

Meer over belastingpercentages erfbelasting

Erfbelasting aangifte offerte

Laat onze fiscalisten uw aangifte erfbelasting verzorgen.

Offerte is gratis en vrijblijvend

Aanvraag boekje

Deze gratis uitgave bevat alle informatie over erfbelasting 2021.

Bestel nu gratis!

Direct hulp en advies?

Mail ons en ontvang antwoord op uw vragen.

Mail uw vraag

Bel mij terug